Cezaevi içi infazla ilgili 6 kişi tutuklandı

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Kürkçüler Cezaevi’nde öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 6 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken'in (27) cezaevinde silahla öldürülmesi ve babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 6 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, cinayet zanlısı olduğu ileri sürülen hükümlü Gültekin Alan ile olayla ilgisi olduğu ileri sürülen “Paralel Yapı” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, infaz koruma memuru H.A.Ö, hükümlüler A.T.B. ve H.B. ile H.B'nin eşi G.B, Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Daha sonra cezaevi içi silahlı saldırı, cinayet, yaralama ve yardım yataklık suçlamasıyla Savcılık tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.

Hatırlanacağı üzere, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, Adana Kürkçüler Cezaevi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, babası Necmettin Altındöken de yaralanmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Adana Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinin gizlilik kararı aldığı soruşturma kapsamında 2 Cezaevi Müdürü ile 3 cezaevi personeli de açığa alınmıştı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adana Haberleri

Adana Seyhan Reşatbey Mahallesi'nde boğazına kaçan kuru yemişten Heimlich manevrası ile kurtarıldı
Adana Seyhan Tellidere Caddesi'nde dönercide silahlı saldırı 1 ağır yaralı
İş yerine silahlı saldırı 1 yaralı
Adana Seyhan Yenibaraj Mahallesi'nde silahlı saldırı, 3 ölü
Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde işçinin kıyafeti alev aldı