CHP, eğtimde 28 Şubat modelini önerdi

Anayasa Uzlaşma Komisyonu`ndaki CHP`li üyeler, 28 Şubat dönemi ürünü olan "kesintisiz" eğitim sisteminin uygulanmasını önerince komisyonda tartışma çıktı.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nda CHP`li Üye Rıza Türmen`in Diyarbakır Ergani`deki bir okulda okuyan yoksul öğrencilerin fotoğraflarını göstermesinin ardından CHP ve MHP arasında "bölücülük" tartışması çıktı. Partiler anadilde eğitim konusunda daha önceki pozisyonlarından geri adım atmayınca uzlaşma sağlanamadı.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun dünkü toplantısında "Eğitim ve Öğretim Hakkı ve Hürriyeti" başlıklı madde müzakere edilirken, "özgürlük ve hak" kavramları üzerinde tartışma çıktı.

Milliyet`in haberine göre, CHP`li Üye Süheyl Batum, içeriğine müdahale edilmesi sözkonusu olamayacağı için "özgürlük" kavramının kullanılamayacağını, "hak" kavramının kullanılması gerektiğini savundu. Batum, "hak" kavramı kullanılması halinde devletin vatandaşlarına eğitim ve öğretim hakkını belli şartlar altında sunma görevine vurgu yapılmış olacağını savundu.

TEK TİP TARTIŞMASI
Tolantıda CHP`nin "kesintisiz ve laikliğe dayalı eğitim" önerisi de tartışma yarattı. CHP, "Eğitim ve öğretim çoğulcu ve özgürlükçü demokratik değerler, kadın-erkek eşitliği, laiklik ilkesi doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esasları çerçevesinde devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz" ifadesinin de maddeye eklenmesini talep etti. AK Partili Ahmet İyimaya ise CHP`nin önerilerine, "Bu ifadeler tek tipçi bir anlayışa hizmet ediyor. 28 Şubat`ın dayatmasını biz neden anayasaya yazalım. Ayrıca kesintisiz ifadesinin anayasada bir karşılığı yok" diye tepki gösterdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: ABD'nin ateşkes talebi, acziyetinin ve sahadaki yenilgisinin sonucudur
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ankara’daki feci kazaya ilişkin taziye mesajı
Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü
Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı