"Çiftçinin sorunlarının çözümü noktasında Fakıbaba'dan söz aldık"

Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Mardin heyeti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ederek, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları kendisine iletti.

Mardin Ovası'ndaki çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları iletmek için Mardin'den Ankara'ya giden aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir heyet, görüştüğü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çiftçilerin sorunlarının giderilmesi noktasında söz aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile ziraat odası başkanlarıyla birlikte Fakıbaba'yla görüştüklerini söyledi.

Kılıç, "Çiftçilerimizin sıklıkla yaşadığı elektrik sorunu, GAP sulama kanallarının hızlandırılması, tapulaştırma ile ilgili sorunlar, GAP yollarının açılması, mısır destekleme primlerinin yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesi, kırmızı mercimek prim desteğinin artırılması, çiftçiye kredi imkânlarının kolaylaştırılması gibi konuları sayın bakanımıza ilettik. Çözüm noktasında kendisinden söz aldık. Gösterdiği ilgiden dolayı sayın bakanımıza teşekkür ederim." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli