Çınar ilçemizin yeni müftüsü Ferit Bilgin oldu

Çınar ilçemize daha önce Hani Müftülüğünü yapan Ferit Bilgin atandı.

Yaklaşık 6 aydır Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş'un vekalet ettiği Çınar Müftülüğüne Ferit Bilgin atandı.

Bismil Müftülüğü yanı sıra Çınar Müftülüğünü de vekaleten yaklaşık altı aydır yürüten Ahmet Durmuş, görevi Diyarbakır -Hani Müftüsü iken, Çınar İlçe Müftülüğüne yeni atanan Ferit Bilgin’e devretti.

Devir-teslim töreninde konuşan Durmuş, bundan 6 ay önce Çınar Müftülüğü ailesine katıldığını, Çınar Müftülüğü ailesine vekaleten de olsa katılma mutluluğunu yaşama fırsatı bulduğunu, pandemi sürecinde olmasına rağmen bu süre zarfında başkanlık ve kuruluş felsefesine uygun hizmetler ürettiğine inandığını belirtti.

Bu itibarla, bu hizmetleri sunmaya vesile olan başta Kaymakam Sayın Güher Sinem Büyüknalçacı, müftülük personeli ile Çınarlılar'a teşekkür eden Durmuş, yeni atanan Bilgin’e başarılar diledi.

Yeni atanan Çınar Müftüsü Ferit Bilgin'de, "Bugün yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Müftülük vekâleti döneminde görevini titizlik ve başarıyla sürdüren Bismil Müftümüz Ahmet Durmuş hocama tüm personelim ve Çınar halkı adına teşekkür ediyorum. Görevimizle ilgili hizmetleri en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Rabbim mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

Müftü Ferit Bilgin'in Özgeçmeşi

Diyarbakır-Hazro İlçesinde 1979 Yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi olan Diyarbakır’da tamamladı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan BİLGİN, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı çeşitli yerlerde İmam Hatiplik görevine devam ederken, sırasıyla 2014 yılında Diyarbakır İli Kocaköy İlçesi Vaizi, 2015 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürlüğünde ihtisasa başladı ve 2018 yılında İhtisas Merkezinden mezun olduktan sonra, İzmir İli Aliğa İlçesine Cezaevi Vaizi olarak atandı. 2018 Yılında Muş’un Varto İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanan Ferit BİLGİN, 26 Aralaık 2019 tarihinden itibaren Hani İlçe Müftüsü olarak görevine atandı. Çınar ilçe müftülüğüne atanan BİLGİN, Çınar müftüsü olarak görevine devam ediyor. Evli ve üç çocuk babası olan BİLGİN ileri derecede Arapça bilmektedir.

ÇINARINSESİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Bağacık (Bağcağe) köyünden GEWRÊ ACAR vefat etmiştir
Şekerören (Şekirwêran) köyünden HAVAŞ DEMİRTAŞ vefat etmiştir
HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan adayı Turgut'tan teşekkür ziyaretleri
Harabe (Xerabe) köyünden ŞAHİDE DAĞTEKİN vefat etmiştir
Çınar'da çiftçiler pamuk ekimine başladı