Çınar’da Arpalar 2 hafta erken sümbül tuttu-FOTO

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çiftçiler, bu yıl kış aylarının yumuşak geçmesi ve yağışların bol olmasından dolayı Arpaların 2 hafta erken sümbül tuttuğunu belirtti.

Bu yıl kış ayının yumuşak geçmesi ve yağışların bol olmasından dolayı baharın erken geldiğini ifade eden çiftçiler, Arpaların vaktinden 2 hafta önce sümbül tuttuklarını belirterek, ekinlerin durumundan memnun olduklarını söyledi.

Çiftçilerin yağışlardan memnun olduklarının altını çizen Nuri Öger, “Bu yıl yağışlar ekinler için çok faydalı oldu. Kış ayının da yumuşak geçmesinden dolayı ekinler de vaktinden önce yeşererek, sümbül tuttu.” dedi.

Ekinlerin son durumundan memnun olduklarını belirten Hamza Adabalı ise “Kış ayları yağışlı ve yumuşak geçince,  Arpalar bu yıl baharı erken karşılayıp yaklaşık 15 gün önce sümbül tuttu. Genel olarak çiftçiler ekinlerin durumundan memnun. Nisan aylarının sonunda yağacak yağmur, ekinlere daha faydalı olacak.“ şeklinde konuştu.  

ÇINARINSESİ

 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Çınar ilçemizden Şeyhmus Aslan'ın oğlu RESUL ASLAN vefat etmiştir
Çınar ilçemiz Yeni Mahalleden Şehmus Oral'ın gelini CELİLE ORAL vefat etmiştir
Gazi Mahallesinden AYDIN DUMAN vefat etmiştir
Çınar ilçemizden RAMAZAN ÖZCAN ve MUSTAFA ESEN vefat etmiştir
Diyarbakır tanıtım günlerinde 'Çınar' ilçemizde yerini aldı