Çınar'da ekinler başak tuttu

Bölgede yağan son yağışlarla beraber Çınar ilçesindeki ekinler iyice yeşerdi, başak tuttu.

DİYARBAKIR- Çınar ilçe ve köyleri bu yıl yağış olarak oldukça bereketli bir yıl geçirdi. Bölgedeki bereketli yağışlar çitçinin yüzünü güldürdü.

 

Son yağışlardan sonra, yüzünü gösteren güneş ekinlere adeta ilaç  oldu. Bereketli yağışlardan sonra ekinler başak tutmaya başladı.

 

Yaşanan bereketli yağışların ürün rekoltesini artırması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla ekinler yavaş yavaş sararıp kuruyacak.

 

Bölgemizde genel olarak haziran ayının ortalarından itibaren biçer-döverler ekinleri biçmeye başlıyor. Hazırlıklarını sürdüren çiftçiler ekinleri biçme zamanını sabırsızlıkla bekliyor.

 

Bu yıl yurdun batısında yaşanan yağış sıkıntısı nedeniyle, batı illerinde ürün rekoltesinin düşeceği bunun da piyasayı olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

ÇINARINSESİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

İPTAL DUYURUSU! "Karacadağ Şehidlerini Anma" etkinliği İPTAL EDİLMİŞTİR
"Karacadağ Mayın Şehitleri" anılacak
Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun
Ortaşar (Elwendî) köyünden HALİME TEMİZ vefat etmiştir
Yıllarca (Gogwerîn) Köyü Qaliğ Mezrasından HAVVA AKYOL vefat etmiştir.