Çınar'da toz bulutu çamur halinde yağdı

Diyarbakır ve çevresinde Suriye üzerinden gelen toz bulutu etkili olurken, çamur halinde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünün sabah saatlerinde uyarılarda bulunduğu Suriye üzerinden gelecek toz bulutu aşımı, Çınar'da hayatı olumsuz etkiledi.

Yağmur ile beraber çamur olarak yağan toz bulutu vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Toz bulutu nedeniyle Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yoğun olarak görülen toz bulutları, gökyüzünü  kızıla boyarken,  vatandaşlar gündüz ortasında adeta geceyi yaşadı. Toz bulutu havanın kararmasına sebep olunca, vatandaşlar ışıkları yakmak zorunda kaldı. Cadde ve sokaklar bir anda boşalırken, kimi esnaf da kepenklerini erken indirdi.

Vatandaşların gündelik yaşamı olumsuz etkilenirken, çakan şimşekler nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı. 

Uzmanlar, böyle havalarda yaşlı, hamile, astım hastaları ve çocukların mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

ÇINARINSESİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Nimet Kılıç a ku piştî 13 rojan cenazeyê wê hatibû dîtin bi hêsiran de hate veşartin
HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından seçmeli ders çağrısı: Ana dilimize sahip çıkalım
13 gün sonra cansız bedeni bulunan Nimet Kılıç göz yaşları arasında toprağa verildi
Nimet Kılıç’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi
Çınar ilçemizin semalarında gökkuşağı oluştu