Çınar’daki bombalı saldırı zanlısı İ.Ö. tahliye edildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde geçen yıl 13 Ocak gecesi ilçe emniyet binası ve lojmanlarına yapılan saldırı sonrası şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan İ.Ö. tahliye edildi.

Çınar ilçe emniyet binası ve lojmanlarına geçen yıl 13 Ocak Çarşamba gecesi 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişinin yaşamını kaybettiği ve yaklaşık 48 kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırısı sonrası şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan İ.Ö. tahliye edildi.

PKK’liler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan İ.Ö. ve H. D. için açıklanan iddianamede olaydan sonra gözaltına alınan H. D. ve İ. Ö. el, yüz ve elbiselerinde patlayıcı kalıntılarının tespit edildiği, diğer sanıklar N. C. ve M. A.'nın saldırıda kullanılan kamyonu olaydan 6 gün önce satın aldıkları ve 2 şüpheli arasında devir yapıldığının belirlendiği belirtilmişti.

İddianamede, tutuklu sanıklar H. D. ile İ.Ö.’nün 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'kamu görevlisini öldürmek', 'kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs', 'tasarlayarak öldürmek', 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' ve 'mala zarar vermek' suçlarından 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 bin 380'er yıl ve bombalı aracı satın alarak PKK'ya verdikleri gerekçesiyle N. C. ve M. A. hakkında da 'aynı suçlara yardım eden sıfatıyla katıldıkları' iddiasıyla 4 bin 140'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İ.Ö. çıkarıldığı Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugün tahliye edildi.

ÇINARINSESİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Bağacık (Baxcaxê) köyünden GEWRÊ ACAR vefat etmiştir
Şekerören (Şekirwêran) köyünden HAVAŞ DEMİRTAŞ vefat etmiştir
HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan adayı Turgut'tan teşekkür ziyaretleri
Harabe (Xerabe) köyünden ŞAHİDE DAĞTEKİN vefat etmiştir
Çınar'da çiftçiler pamuk ekimine başladı