Çınarlılar Miraç Kandilini camilerde ihya etti foto-video

Miraç Kandilini camilerde geçiren Çınarlılar, geceyi ibadet, zikir ve dualarla ihya etti.

Recep ayının 27’dinci gecesi Miraç Kandili olması sebebiyle camilere akın eden Çınarlılar, geceyi ibadet, zikir ve dualarla ihya etti.

Çınar Dörtyol Camiinde, Çınar Müftülü tarafından bir program düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Has Camii imamı Ahmet hocanın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gecenin ehemmiyeti ve önemi hakkında ilçe müftüsü Şemsettin Şimşek bir konuşma yaptı.

Şimşek bu böyle bir gecede Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna çıkarak, aracısız ve perdesiz bir şekilde Allah ile konuştuğunu belirtti.

Bu gecede Resullulah’ın Allah’ın huzurunda üç önemli hediye getirdiğini ifade ederek bu hediyeleri şöyle sıraladı; Allah dışında başka bir ilah edinmedikçe bütün günahların af olacağı, günde beş vakit kılınan farz namazlar, Bakara Suresinin son ayetleri olarak sıraladı.

Çınar Müftülüğünde görevli imamlar tarafından oluşan koronun seslendirdiği ilahilerin ardından mevlidi şerif seslendirildi.

Küçük çocukların seslendirdiği ilahilerin ardından, program müftülük vaizlerinden Hacı Su’nun yaptığı dua ile sona erdi.

Programın ardından cami avlusunda vatandaşlara hazırlanan ikramlar dağıtıldı. 

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Yetimler Vakfı Çınar Temsilciliğinden 61 yetim aileye kırmızı et yardımı
Çınar'da 30 dönüm buğday ekili alan yandı
Çınar ilçemiz Fatih Mahallesinden ŞEYHMUS BAŞARAN vefat etmiştir
Çınar ilçemizden Rahmetli Hacı İbrahim Tekdal'ın eşi Hacı EMİNE TEKDAL vefat etmiştir
Başalan (Sergelya) Köyünden AYHAN DÜMEZ ve Tarlacık (Hêtvan) Köyünden Hoca MEHMET ÇAKAR vefat etmiştir