Covid-19'dan dolayı kapalı olan Cami önünde dua edip Kur'an okudular

Dua için gittikleri tarihi Hazreti Süleyman Camisi’nin kapalı olduğunu gören Diyarbakırlılar, kapı önünde dua edip Kur'an'ı Kerim okudular.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Hazreti Süleyman Camii’nde Berat Kandili nedeni ile dua edip, Kur'an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar, caminin giriş-çıkışının kapalı olduğunu görünce, bazıları evlerine geri dönerken, bazıları da cami önünde dua edip, Kur'an-ı Kerim okudu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 2 Nisan’da kent genelinde mezarlıkların yasaklandığını resmi Twitter hesabından duyurmuştu.

Güzeloğlu, “İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararı doğrultusunda, il genelinde özellikle perşembe günleri yoğunlaşan ve sosyal izolasyon ile sosyal mesafe kuralına uymayarak halk sağlığını riske eden mezarlık ziyaretleri yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın evde kalmalarını önemle rica ediyorum.” Açıklamasında bulunmuştu.

İLKHA






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sur Haberleri

Dicle Üniversitesi’nden 3 ülkeyle akademik iş birliği
Diyarbakır’da yıllardır yapılmayan yol mahalle sakinlerini mağdur ediyor
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin mega hastanesi projesinde zemin etüdü tamamlandı
"Hayat Diyarbakır'da Namazla Güzeldir" kursunu başarıyla bitiren çocukların namaz sevinci
Diyarbakır’da "Hayat Namazla Güzeldir" programından renkli kareler