Cuma namazında Mescid-i Aksa bomboştu!

Yahudilerin dini bayramı nedeniyle hafta başından bu yana kapılarına neredeyse kilit vurulan Mescid-i Aksa`da bugün buruk bir Cuma namazı yaşandı.

Yahudilerin dini bayramı nedeniyle hafta başından bu yana kapılarına neredeyse kilit vurulan Mescid-i Aksa`da bugün buruk bir Cuma namazı yaşandı.

Her hafta binlerce Filistinlinin heyecan içerisinde Batı Şeria`daki kentlerden akın ederek, sabaha karşı kuyruğa girip, saatlerce kapısında beklediği Mescid-i Aksa`da bugün çok çarpıcı kareler ortaya çıktı.

Cuma namazı sırasında çekilen fotoğraflarda Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra`nın bulunduğu haremüşerifin boş olduğu görüldü.

Miraç mucizesinin yaşandığı Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`nın içinde çekilen fotoğrafta da az sayıda Filistinlinin namaz kılabildiği görüntülendi.

İsrail askerleri kalabalığa gaz bombaları ile müdahale etti.
Mescid-i Aksa`ya giremeyen binlerce Filistinli namazlarını ara sokak ve caddelerde kılmak zorunda kaldı.



 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!
İsrailin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor
O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi
BM: Gazze'de durum felaket boyutunda
Onlarca silahlı milis HAMAS'a teslim oluyor