Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye Kudüs çağrısı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer BM Güvenlik Konseyi acilve etkili önlemlerle bu vahşeti sona erdirmezse, bu 'Dünya 5’ten büyüktür' diye tanımladığımız çarpık durumu koşulsuz olarak kabul ettiği anlamına gelecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya kanalları Telegram ve BİP'ten Filistinlilere yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

Mescid-i Aksa ve Müslümanlara karşı başlatılan alçak saldırıların derhal durdurulmasını talep ediyoruz.

İsrailin insanlığın ortak kuruluşlarının kararlarına, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve tüm insani değerlere karşı olan eylemleri derhal durdurulmalıdır.

Eğer BM Güvenlik Konseyi acil  ve etkili önlemlerle bu vahşeti sona erdirmezse, bu 'Dünya 5’ten büyüktür' diye tanımladığımız çarpık durumu koşulsuz olarak kabul ettiği anlamına gelecek.

Unutulmamalıdır ki, Kudüs bütün dünyadır ve oradaki Müslümanlar da tüm insanlıktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular