Cumhurbaşkanı Gündeme İlişkin Soruları Cevapladı

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan`da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan ziyaretinin ilk gününde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında konuştu.



Alkol düzenlemesiyle ilgili konuşan Gül, "konu alkol satışının yeniden düzenlenmesidir, yasak değildir" dedi.

Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı, Suriye konusunun giderek herkesi içine almaya başladığını ve bunun nerede son bulacağını kestirmenin zor olduğunu söyledi.

Gül " Sorunun siyaset ve diplomasiyle çözümünün gerçekleşmesini arzuluyoruz "diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, siyasette üslup tartışmasıyla ilgili olarak da Türk siyasi geleneğinin artık değişmesi gerektiğini vurguladı.

Türkmenistan`da bir dizi anlaşma imzalanacağını belirten Gül, imzalanacak doğalgaz anlaşmasının da tarihi nitelik taşıdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul`da temeli atılan ve Yavuz Sultan Selim adı verilen 3`ncü köprüye bu ismin mutabakatla verildiğini belirtti.

Gül; "Yavuz Sultan Selim ismi üzerinde hepimiz mutabık kaldık. Yavuz Sultan Selim Osmanlı İmparatorluğuna büyük ve önemli hizmetleri olmuş bir padişahtır" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek
Seçmeli ana dil dersi çağrısı
Zehir satıcılarına karşı topyekûn mücadele etmek zorundayız
Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir
TOKİ projesindeki fahiş fiyatları Meclis'e taşıdı