Darbelerin bir numaralı destekçisi ABD'den Myanmar'daki darbeye tepki

Dünyanın dört bir yanındaki darbelerde parmağı olan ABD yönetimi, Myanmar'da 1 Şubat tarihinde gerçekleşen darbe nedeniyle göstericilerin öldürülmesini "Çok korkunç ve şok edici" olarak niteledi.

Darbecilere yönelik yeni yaptırımlar üzerinde çalıştıklarını duyuran ABD Başkanı Joe Biden, darbe karşıtlarına karşı uygulanan şiddeti kınayarak ortaya çıkan görüntülerin şok edici olduğunu belirtti.

Biden, Myanmar'daki son durumla ilgili, "Bize ulaşan raporlara göre çok sayıda insan öldürüldü. Bu çok korkunç ve şok edici bir durum. Tamamen gereksiz bir durum." yorumunda bulundu.

6 Şubat tarihinden bu yana devam eden gösterilerde şu ana kadar 500'e yakın göstericinin öldürüldüğü belirtiliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

Trump, İran’a yönelik savaşta endişeli
Orduya güven sorunu mu var?
ABD'li Senatör Murphy: Savaşı kaybediyoruz
Dünya elitlerinin ahlaksızlığını ortaya çıkaran karanlık ağ
Şehadetinin 61'inci yılında muvahhid bir direniş sesi: Malcolm X