Demirtaş başkanlığı bırakıyor

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, olağanüstü kongre isteğinin reddedilmesi üzerine yerel seçimlerden sonra başkanlığı bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Yerel seçimlerden önce olağanüstü kongre yapılmasını isteyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın teklifinin parti yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Bunun üzerine Demirtaş'ın yerel seçimlerden sonra eş genel başakanlığını bırakacağı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından demokratikleşme paketinin açıklandığı 30 Eylül tarihinden bu yana, ortalıkta görünmeyen ve demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirme yapmayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, parti genel başkanlığından ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi.

BDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, yerel seçimlerden önce olağanüstü kongre yapılmasını isteyen Demirtaş'ın bu teklifi parti yönetimince kabul edilmediği için, seçimden sonra genel başkanlıktan ayrılmaya hazırlandığı belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: ABD'nin ateşkes talebi, acziyetinin ve sahadaki yenilgisinin sonucudur
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ankara’daki feci kazaya ilişkin taziye mesajı
Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü
Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı