Deprem bölgesine dönmek isteyenlere gerekli kolaylık sağlanacak

Deprem bölgesi dışındaki illerde bulunup geri dönmek isteyen afetzedelerin bulundukları illerde valilik ve kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda geri dönüşleri için gerekli kolaylık sağlanacak.

Deprem bölgesine dönmek isteyenlere gerekli kolaylık sağlanacak

Konuya dair AFAD'ın internet sitesinden memleketine geri dönmek isteyen depremzedelere ilşikin yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş Pazarcık-Elbistan depremleri sonrası afet bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş konusunda yoğun taleplerinin olduğu görülmüştür.

Bu kapsamda, afet bölgesi dışındaki illerimizde bulunup geri dönmek isteyen afetzede vatandaşlarımızın bulundukları illerde valilik ve kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda uygun vasıtalarla (karayolu, demiryolu, havayolu) ve yol masraf belgesi düzenlenerek geri dönüşleri hususunda gerekli imkân ve kolaylık sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri

Hayırsever esnaf iki günlük kazancını Gazze'ye bağışladı
Kahramanmaraş Adana yolunda trafik kazası, 7 yaralı
Umut Kervanı depremzedeleri yalnız bırakmadı
HÜDA PAR Milletvekili Demir depremzedeleri ziyaret etti
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Deprem bölgelerindeki altyapı sorunu bir an önce giderilmeli