Derik'te ilk kez kapalı diz ve omuz ameliyatı yapıldı

Derik Devlet Hastanesinde ilk kapalı diz ve omuz ameliyatı başarıyla gerçekleşti.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı Derik Devlet Hastanesinde ilk defa Artroskopi ile kapalı diz ve omuz ameliyatları yapılmaya başlandı.

Derik'te gerçekleştirilen ilk (Artroskopi) kapalı diz ve omuz ameliyatı Derik Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Necmettin Turgut tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Mardin'de son dönemlerde sağlık alanında başarıyla gerçekleştirilen ameliyatların olduğuna dikkat çeken Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yazuz, Derik'te ilk kez gerçekleştirilen kapalı diz ve omuz ameliyatının da bu başarılı ameliyatlardan biri olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Yavuz, "Derik'te gerçekleştirilen ameliyat, bizlere şunu gösteriyor. Bundan sonra Ortopedi hastalarımız, artık kendi ilçelerinde, evlerine yakın yerde mağduriyet yaşamadan, ulaşım ve konaklama sorunuyla karşı karşıya kalmadan, sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde ilçelerimizdeki hastanemizde tedavi hizmeti alabilecekler." dedi.

İLKHA




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Derik Haberleri

Mardin’in Derik ilçesinde tır uygulama noktasındaki beton bloklara çarptı
1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı
Mardin'in Derik ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Yaklaşık 10 dönüm alan yandı
Mardin Derik'te bariyerlere çarpan tırın kabini alev aldı