Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi (DÜ) Yerleşkesi'nde bulunan yurtlar ile fakülte binaları arasındaki yolda sözlü ve fiziki tacize uğradıklarını belirten kız öğrenciler, Ziya Gökalp öğrenci yurdu önünde eylem yaptı.
Akşam saatlerinde Dicle Üniversitei Kampüsü'nde bulunan yurda gitmekte olan 2.öğretim öğrencisi bir bayan öğrenciye yurdun yanındaki ormanlık alanda 6 kişinin sözlü tacizine uğradığı iddia edildi. Yüzlerce öğrenci gece 00:30 sıralarında Dicle Üniversitesi Kampüsüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.
ÖĞRENCİLER PROTESTO İÇİN AYAĞA KALKTI
Polisler Fiskaya civarında eylemcileri durdurmak istese de öğrenciler kampüse kadar ilerledi. Edinilen bilgilere göre zanlı göz altına alındı. Üniversite idare binasına doğru ilerlemeye çalışan öğrenciler mevcut. Ofis semtinde bulunan yurttan Üniversite'ye öğrenciler gitmeye çalıştığı bildirildi. Yurt çıkış saati olmamasına rağmen öğrencilerin toplu olarak yurttan çıktıkları gözlendi.
ensonhaber