Dilipak BÜ'de konferans verdi

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Bingöl Üniversitesi'nde "Demokratikleşme Sürecinde Türkiye" adlı bir konferans verdi.

BİNGÖL - Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Abdurrahman Dilipak, Bingöl Üniversitesi’nde “Demokratikleşme Sürecinde Türkiye” adlı bir konferans verdi. Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Öğrencilere “Siz sadece kendinizi ve ülkenizi değil insanlığı kurtarmak üzere yeni bir misyon sahibi olmanız gerekiyor” diye seslenen Dilipak, “Şeytan benden vazgeçmiyor. Hz. İbrahim’den de vazgeçmedi. Biz birbirimizden çok çabuk vazgeçiyoruz onun için kendi hayatımıza yeniden bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Biz âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmetiyiz. Allah bizi yeryüzüne varis kılmak istemektedir” dedi.

 

Konuşmasında Müslümanların ibadet ettikleri yerde şahitliklerinin olduğunu dile getiren Dilipak, “Emperyalizm çocuklarımızı alıyor. Biz kardeşimize ağlıyoruz. Siz kendi hakkınızdaki hükmü değiştirmeden Allah sizin hakkınızdaki hükmü değiştirmeyecektir. Değişmesi gereken başınızdakiler değil biziz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından konferans, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla sona erdi. (Emrullah Araz/Salih Torak-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bingöl Haberleri

Bingöl Üniversitesi’nde “Ümmetin İmtihanı: Gazze” sergisi
Bingöl’de parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı
Bingöl’de aranan şahıslara yönelik çalışmalarda 4 kişi tutuklandı
Bingöl’de heyelan: Yelesen grup yolu ulaşıma kapandı
Bingöl’ün dağlarından tezgâhlara: Çiriş otu