Dışişleri Bakanlığı’ndan Etiyopya için ateşkes çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya’daki çatışmaların son bulması, barış ve istikrarın tesisi için acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nde tırmanan çatışmaların endişeyle takip edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ülkede şiddetin bir an evvel son bulması ve barış ve istikrarın tesisi için acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapıyor, tarafları diyaloga davet ediyoruz. Bu kapsamda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu yineliyoruz. Etiyopya'daki tüm etnik gruplarla tarihi ve kültürel bağlara dayanan dostane ilişkileri bulunan Türkiye, çatışmaların başından beri Tigray bölgesi dahil, Etiyopya’ya yaptığı insani yardımlarını sürdürecektir. Türkiye, Etiyopya'da barış, huzur ve istikrarın korunması yönündeki gayretleri desteklemeye devam edecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Siyonistlere karşı net ve somut adım atılmalı
HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan ‘aile verileri’ uyarısı: Güçlü aile olmadan güçlü bir toplum inşa etmek mümkün değildir
HÜDA PAR Milletvekili Demir’den iki bakanlığa soru önergesi
Çözüm; bizi bir ve beraber kılan ortak inancımızdır
Vergi yükü dar gelirlinin sırtındadır