Dışişlerinden Mali'deki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) yapılan saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan, 4 askerin ölmesi, 20 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırı hakkında yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mali'nin kuzeyinde Kidal bölgesinde bulunan BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) Aguelhok üssüne düzenlenen terör saldırısında, MINUSMA bünyesinde görev yapan dört barış gücü askerinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir.

Türkiye, dost ve kardeş Mali'de barış ve istikrarın korunmasına önem atfetmektedir. Bu terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular