DİSKİ Diyarbakır'da mazgal hırsızlığına karşı yeni önlem aldı

DİSKİ, ​Diyarbakır'da çalınan pik döküm ızgaraların yerine geri dönüşümsüz malzemeden yapılan ızgaralar bırakmaya başladı.

DİSKİ, Diyarbakır 'da döküm malzemeden yapılan ızgaraların sürekli çalınması ve bu nedenle özellikle çocuk ve yaşlıların can güvenliğinin tehlikeye düşmesi üzerine yeni bir önlem aldı.

DİSKİ ekipleri, çalınan pik döküm ızgaralar yerine geri dönüşümü olmayan malzemeden yapılan Reaktif Pudra Beton Kapağı (RPC) modeli taktı.

"Vatandaşlar durumu ALO 153’e bildirsin"

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez Sur ilçesi Keçi Burcu civarında çalınan 75 yağmur suyu ızgarası monte çalışmasını inceleyerek personelden bilgi aldı.

DİSKİ’nin, yürüttüğü tüm çalışma ve yatırımları kentte yaşayan vatandaşlardan elde ettikleri gelirlerle yaptıklarına dikkat çeken Tutşi, vatandaşlarında baca ve yağmur suyu ızgaralarının yerinden çıkarılmasıyla karşılaştıklarında ALO 153’e bildirmelerini istedi.

"Yeni sistem kamu kaynaklarının boşa harcanmasının önüne geçecek"

Tutşi, "Yeni monte ettiğimiz RPC baca ve yağmur suyu ızgaraları beton ile demir karışımından oluşuyor. Ayrıca bu yeni sistem geri dönüşüme olanak tanımıyor. Bu sistemi zamanla kentte yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Çalınan ızgaraların maliyeti arttırdığına dikkat çeken Tutşi, "Maliyet açısından daha pahalı olan RPC model baca ve yağmur suyu ızgaralarını çalınmaların önüne geçmek amacıyla tercih etmek zorunda kalıyoruz. Çalınan baca ve ızgaralar kurumumuza mali anlamda ciddi zararlar veriyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için yağmur suyu ızgaraları ve bacaları için ilave yatırımlar yapmak zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalınan ızgaraları alan işletmeler ağır cezalarla karşı karşıya kalır

Hurdacıları, çalınan baca ve yağmur suyu ızgaraları alımı yapmamaları konusunda uyaran Tutşi, tespit edilmeleri durumunda bu işletmelerin ağır cezalarla karşı karşıya kalacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı
Cihad Önderi Hazreti Muhammed