Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi halkı mağdur etmeyi sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve meclis üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını bahane eden belediye yönetiminin çöpleri toplatmaması ve toplu ulaşımda kontak kapattırması mağduriyet oluşturuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve meclis üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından belediye yönetiminin, hizmet aksatmasına gitmesi halkın mağdur ederken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesindeki otobüs durakları başta olmak üzere kentteki otobüs duraklarında belediye yönetimin kontak kapattırması nedeniyle vatandaşlar saatlerce duraklarda beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan kentte çöpler de toplanmazken oluşan koku ve kötü görüntüler tepki çekti.

Kanun Hükmünde Kararname ile belediyesine kayyum atana merkez Sur ilçesinde çöplerin toplandığı öğrenilirken Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ise 3 gündür çöplerin toplanmadığı belirtildi.

Çöplerin toplanmaması ve belediye ait otobüslerin çalışmamasına tepki gösteren Subhan Ateş, bu yapılanların bir zulüm olduğunu söyledi.

Ateş, “Belediye otobüslerin çalışmamsı ve çöplerin toplanmaması halkı mağdur ediyor. Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesine belediye otobüslerinden başka araçlar gitmiyor. Kent merkezinde oraya gitmek isteyen vatandaşlar araç kiralayarak kendi imkânlarıyla gidip geliyor. Biz önce bu mağduriyetin giderilmesi istiyoruz. Yaklaşık 2 milyon nüfuslu olan bir şehirde çöpler toplanmıyorsa bu büyük bir ayıptır.” dedi.

Veysel Akan ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Akıl ve mantığa sığmayan davranışlar, sergileniyor. Çöp toplamama veya protesto gibi eylem yapmak halka bu bir zulümdür ve kul hakkıdır.  Bu görüntüler psikolojik olarak kötü bir şey. Otobüs durağında 2 saat bekledim araçların gelmesi için ama gelmedi. Daha önceden beri böyleydi. Daha elit kesimlerde temizlik yapılıyor ama burayı neden temizlemiyorlar?”

İLKHA



















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı
Cihad Önderi Hazreti Muhammed