Diyarbakır, “Tarihi yapılarda koruma ve onarım esasları” eğitimine ev sahipliği yapıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), Tarihi Kentler Birliği işbirliği ile 23-27 Mayıs arasında kentte gerçekleştirilecek olan alanda eğitim programı başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonunda başlayan eğitim programına Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan belediyelerden Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Nusaybin’in olduğu 7 belediyenin temsilcileri yer alıyor.

Programda 23-24 Mayıs'ta “Yapı özelliklerine göre müdahale teknikleri” 26-27 Mayıs’ta “Eski eserde yaklaşık maliyet ve hakediş” ve “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları” uzmanlarca katılımcılara anlatılacak.

Eğitim kapsamında restorasyon uygulamaları için doğru uygulamalarından dolayı örnek il seçilen Diyarbakır’da kent genelinde restorasyon çalışmaları yapılan tarihi mekanlarda gezi ve incelemeler yapılacak.

Programa Belediye temsilcilerinin yanı sıra restorasyon alanında hizmet veren kurumlar ve özel firmalarda çalışan teknik personeller katılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir