Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

​Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, evlatları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 991 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde nöbet tutmaya devam eden ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Çocuğu PKK tarafından kaçırılan Hacire Akar'ın 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlatmış olduğu evlat nöbeti, evlatları için Türkiye’nin çeşitli illerinden Diyarbakır’a gelen ailelerin katılımlarıyla 290 aileye ulaştı.

Bugüne kadar 35 ailenin evladına kavuştuğu evlat nöbetinde geçen bir buçuk yıllık süre zarfında birçok akademisyen, siyasetçi ve sanatçı aileleri ziyaret etti.

Dün itibariyle Diyarbakır Valiliğinde göreve başlayan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

Ailelerle yaptığı görüşme sonrası açıklamalrda bulunan Su, evlat nöbetini sürdüren ailelerin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Su, "Bugün Diyarbakır annelerini eşimle beraber ziyaret ettik, hasbihal ettik. Onlar 991 gündür evlat nöbetindeler ve kandırılan evlatlarını istiyor, feryatlarını dile getiriyorlar. Bizlerde buradaki anne ve babalarımızın yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir