Diyarbakır Yenişehir'de inşaatı devam eden cami avlusunda yangın

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde inşaatı devam eden Merkez Cami yerleşkesindeki kulübe bir anda alevlere teslim oldu.

Diyarbakır Yenişehir'de inşaatı devam eden cami avlusunda yangın

Yangın merkez Yenişehir ilçesi Elâzığ Caddesi Merkez Cami yerleşkesinde saat 18.00 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, İnşaatı devam eden Merkez Camii yerleşkesinde bulunan kulübenin çatısı henüz bilinmeyen bir nedenle aniden alev aldı.

Dumanın yükselmesini fark edenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde söndürme çalışması başlatan ekipler yangını kontrol altına alırken yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bilindiği üzere 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılarak bu yıl ibadetine açılması planlanan Merkez Camii, 43 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilmiş 20 bin kişinin yararlanabileceği, içerisinde bin kişilik konferans ve sergi salonu, kütüphane, derslik ve sosyal alanların yanı sıra otoparkın da yer alacağı bir külliye.


İnşaatı devam eden cami avlusunda yangın

İnşaatı devam eden cami avlusunda yangın



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yenişehir Haberleri

Diyarbakır'da "Kuşatmaya Direnen Yürekler" temalı program düzenlendi
HAKSİAD'dan İnşaat Sektörü Buluşması: İnşaatla değil, irade ile kalkınırız
Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma Diyarbakır'da başladı
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi yerleşkesindeki düzensizlik otopark sorununu arttırıyor
HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Silvan Barajı faaliyete geçerse Diyarbakır'ın tarım sorunu biter!