Diyarbakır’da 3 bin 651 kilometre yol kardan temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, kırsal yol ağında kapanan 3 bin 651 kilometre yolu ulaşıma açtığı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla oluşturulan kriz masası denetiminde ilçelerdeki kırsal bölgelerde 31 Ocak’ta başlatılan karla mücadele ve yol açma çalışmaları tamamlandı.

5 bin 650 km kırsal yol ağında kar nedeniyle kapanan 3 bin 651 kilometre yolu ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 10 kırsal ilçede şu ana kadar tüm mahalle ve grup mahalle yollarını kardan temizlediği belirtildi.

Ayrıca, 10 ilçede karla mücadele çalışmaların tamamlandığı, Kulp, Lice ve Çüngüş ilçelerinde ise 43 mahallenin kapalı olan yolları yürütülen çalışmalarla açıldığı öğrenildi.

Mahalle yollarının hızlı bir şekilde ulaşıma açan ekipler, ayrıca kırsal mahallelerden hastaların hastaneye ulaştırılması için yaklaşık 120 ambulansa da eşlik ettiği belirtildi.

İLKHA























İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır’da binlerce kök kenevir ile 25 kilo 600 gram esrar ele geçirildi
Diyarbakır'da şehir içi minibüsü seyir halindeyken yandı
Meralar enerji yatırımlarına değil, gelecek kuşaklara bırakılacak ortak mirastır
Diyarbakır'da seyir halindeki tır alevlere teslim oldu
Diyarbakır'da canlı müzik yapan işletmelere izin belgesi uyarısı