Diyarbakır'da 90 derecede oruç tutuyorlar

Ramazan ayında fırıncılık yapmanın zorluğunu dile getiren fırıncılar, sıcak hava ve fırının sıcaklığına aldırış etmeden oruç tutuklarını söylediler.

Diyarbakır’daki fırıncılar özellikle iftar saatine doğru çok yoğun bir şekilde çalışarak, sıcaklığa aldırış etmeden ekmek çıkartıyorlar.  

Yıllardır fırıncılık yaptığını söyleyen Mahmur İçüz, “Ramazan ayında orucu tutmak isteyen ateş başında tutar. Tutmak istemeyen klimaların altında da olsa tutmaz. 20 yıldır fırının kapı ağzında çalışıyorum Kendimizi bildik bileli oruç tutuyoruz. Orucumu sürekli tuttum ve inşallah tutmaya devam edeceğim.” dedi.

Fırıncılığın zor ve zahmetli bir iş olduğunu belirten Cevdet Karakaş, Ramazan ayında 17 saatlik bir süre susuz kaldıklarını belirterek, “İftara son 5 saat kala yoğunluk başlıyor. Fırın içi 350 dereceyi bulan sıcaklıklar oluyor. Zor şartlarda oruç tutuluyor. Eğer biz cehennemi düşünerekoruç tutarsak,  inşallah cehennem ateşi bizi yakmaz.” diye konuştu.

Birçok fırında iftara yakın yoğunluğun başladığını ifade eden Karakaş, “Bazı fırınlarda ekmek sayısı fazla çıkartılıyor. Bin 500 ekmek çıkartan ve 500 adet ekmek çıkartan fırınlar da oluyor. Oruç tutanlar da oluyor tutmayanlarda oluyor. Önemli olan Allah’ın rızasını ve emirlerini gözeterek hareket etmektir.” ifadelerini kulaandı. (Emrah Deniz/ Hamza Adiyaman- İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir