Diyarbakır'da acil serviste yüzlerce hasta 2 doktorun muayenesini bekliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi acil servisinde yüzlerce hasta sıra beklerken muayene için görevlendirilen personel sayısı sadece 2 doktor.

Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde muayene için sıra bekleyenlerin sayısı neredeyse yüzleri aştı.

Mevsim geçişlerinden kaynaklı soğuk algınlığı olarak tabir edilen üst solunum yolu enfeksiyonlarının zirve yaptığı bu dönemde acil servislerde yoğunluk yaşanırken nüfusu 2 milyona yaklaşan Diyarbakır'da hastaları muayene eden doktor sayısı sadece "2".

Hafta sonu olması dolayısıyla polikliniklerin hizmet vermediği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi acil servisine gelen hasta ve hasta yakınları, oluşan yoğunluktan dolayı bekleme salonunda oturacak yer dahi bulamıyor.

Yüzlerce hastanın belli bir metrekare alanda buluştuğu hastane bekleme salonu, hasta ve hasta yakınları için şifa kapısı değil adeta enfeksiyon merkezi haline gelmiş durumda.

Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelerek sıra numarası alan hastalar, yüzlerce kişinin muayenesi için görevlendirilen 2 doktorun çağırmasını bekliyor.

Doktorlar, oluşan yoğunluktan dolayı hasta muayenelerini de sağlıklı yürütemediği gibi neredeyse her hastanede karşılaşılan bu durum hasta ve hasta yakınlarının tepkisine yol açıyor.

Diyarbakırlı vatandaşlar, özellikle gribal enfeksiyon vakalarının yaşandığı bu dönemlerde hastanelerde oluşan yoğunluk düşünülerek doktor tahsis edilmesi gerektiğini belirtiyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bağlar Haberleri

Diyarbakır Bağlar Medine Bulvarı'nda ışıksız kavşakta kazalar bitmiyor
Seyrantepe Huzur Camii’ndeki su sorununa ilişkin DİSKİ'den açıklama
Vatandaşlar sokağa çıktı
Diyarbakır’da aranan 86 kişi yakalandı
Diyarbakır’da 253 bin 752 kök kenevir ele geçirildi: 25 şüpheliye yasal işlem