Diyarbakır'da annelerin eylemi devam ediyor

Çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemi, tüm engellemelere rağmen devam ediyor.

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa götürülen ailelerin, belediye önünde başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. BDP’li belediye çalışanlarının belediye binası önünden kovduğu aileler, oturma eylemlerine şimdi ise cadde üzerindeki orta refüjde devam ediyor.

Eylem yapan ailelerin, kurdukları çadırlara çocuklarının fotoğraflarıyla birlikte “Savaşa gitme kardeşkanı dökme, Çocuklarımızı ne dağda ne zindanda görmek istiyoruz, Evlatlarımızı istiyoruz, onları almadan gitmeyeceğiz” şeklinde yazılı pankart ve dövizler astılar.

Türkiye’nin her yerinden eylem için belediye binası önüne gelen onlarca aile bulunurken kurulan çadır sayısı ise 2 oldu.  (Ali Adiyaman – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir