Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi: 149 tutuklama

Diyarbakır’da geçen ay düzenlenen asayiş uygulamalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken gözaltına alınan 442 kişiden 149’u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ile ilçe emniyet ekiplerinin katılımıyla eğlence mekanları, metruk yapılar, park ve bahçeler, okul çevreleri ile halkın yoğun bulunduğu alanlarda yapılan kapsamlı denetimler sonucunda çeşitli suçlara karıştığı değerlendirilen 442 kişi gözaltına alındı.

Yapılan uygulamalarda 3 uzun namlulu tüfek, 117 ruhsatsız tabanca, 53 av tüfeği, 27 kurusıkı tabanca ve 1659 adet fişek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 149’u tutuklanırken, diğerleri savcılık ve emniyet sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan 243 kişi de yakalanarak cezaevine teslim edildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı
Diyarbakır'da Hazreti Nesibe Hatun'un örnek hayatı anlatıldı
Diyarbakır'da sonbahar renkleri şehri süsledi
Diyarbakır'da belediyeden tepki çeken yıkım: İddialar vahim!
Yerel yönetim bir grubun tekelini çeviren çarka dönüşmüştür