Diyarbakır’da hafta sonu nüfus müdürlükleri açık tutulacak

ÖSYM Başkanlığınca yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle, Cumartesi ve Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık olacağı belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada ,"27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan 2020–YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için "Sınava Giriş Belgesi" ile bir adet fotoğrafı yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak "Geçici Kimlik Belgesi" verilmesi hususunda Bağlar, Bismil, Ergani, Kayapınar, Sur ve Yenişehir İlçe Nüfus Müdürlükleri 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 07:00-10:00 ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 07.00- 15.30 saatleri arasında açık tutulacaktır." denildi.

Değerli kâğıt bedelinin yatırılmaması halinde kimlik kartı başvurusunun iptal edileceği belirtilen açıklamada, "TCKK ilişkin değerli bedel tahsilatının Vergi Dairesi Müdürlüklerince, anlaşmalı bankalar ve https://ivd.gib.gov.tr üzerinden yapılmaması halinde değerli kâğıt bedeli tahsilatı yapılmadan sınava katılacak adayların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunun alınması sağlanarak Geçici Kimlik Belgesi düzenlenecektir. İlk mesai gününde değerli kâğıt bedelinin yatırılmaması halinde kimlik kartı başvurusu iptal edilecektir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir