Diyarbakır'da Hayvan Bakımevi yenileniyor

Diyarbakır'da sokak hayvanlarının her türlü tedavi ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenerek modern bir görünüme kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı uzun zamandır hizmet üreten, mevcut ihtiyacı karşılamakta zorlanan ve 17 bin 54 metrekare alan üzerine kurulu Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin modern bir görünüme kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

17 bin 54 metrekare alan üzerine kurulu olan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 51 köpek kulübesi, tam teşekküllü ameliyathane, kedi evi, büyükbaş hayvan barınağı ve idari bina inşa edilecek.

Daha öce idari bina ve ameliyathanenin iç içe olması nedeniyle taşıdığı riskleri ortadan kaldırmak için yenilenen merkezde, idari bina ve ameliyathane ayrı bölümlerden oluşacak.

Son teknoloji cihazlarla desteklenecek olan ameliyathanede post-op bakım ünitesi bölümüne de yer verilecek. Oluşturulacak laboratuvar biriminde ultrason, konsayım ve röntgen işlemleri gerçekleştirilebilecek. Yeşil alanlara da yer verilecek yenileme çalışmalarında idare binası toplam 505 metrekare kapalı alandan oluşacak.

Toplam 51 köpek kulübesinin yer alacağı bölümlerde hayvanlar, annesiz yavrular, anneli yavrular, karantina, yeni gelen yavrular, kısırlaştırılacak dişi ve erkek, kısırlaştırılmış dişi ve erkek karma ile büyük yavrular sınıflarına ayrılarak barınma imkânlarından yararlanacak.

Herhangi bir nedenle ampute olmuş hayvanların, engelli bölümünde daimî konuk olarak yaşamlarını sürdüreceği Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte sokak hayvanlarının barınma ve tedavileri için daha sağlıklı bir ortam sağlanmış olacak.














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı