Diyarbakır’da kaçak silah baskını

Diyarbakır polisi tarafından silah kaçakçılarına yönelik yapılan baskında çeşitli markalarda uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır polisi tarafından il merkezinde silah kaçakçılarına yönelik yapılan baskınlar sonucu çeşitli markalarda tabanca, uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, polis tarafından, silah ve mühimmat ticareti yapan şahıslara yönelik 04, 13, 16 ve 25 Aralık 2014 tarihlerinden bu yana aralıklarla yapılan baskınlarda 3 adet tabanca, 284 adet mermi, 4 adet şarjör ve 1 adet av tüfeğinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın  devamında, söz konusu olayların şüphelilerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında silah satmaya veya satın almaya aracılık ettiği tespit edilen şahıslara yönelik 24 Mart 2015 günü Diyarbakır merkezli Siirt, Bitlis ve Şanlıurfa illerinde hava destekli 500 polisin katılımıyla 48 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskında 37 şüpheli şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan arama sonucu, 4 adet tabanca, 3 adet uzun namlulu silah, 8 adet şarjör ve 34 adet fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Olay ile ilgili soruşturmanın halen sürdüğü ifade edildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir