Diyarbakır'da kar yağışı kenti beyaza bürüdü

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Yer yer devam eden yağış nedeniyle cadde ve sokaklar karla kaplanırken, günlük yaşamda aksamalar yaşandı.

Kar yağışı sebebiyle kent genelinde açık olan bazı eğitim ve öğretim kurumlarında bir gün süreyle tatil ilan edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri ise iptal edilirken, bazı seferlerde de ertelemeye gidildi.

Ana arterlerde Karayolları ve belediye ekipleri tarafından tuzlama ve yol açma çalışmaları sürdürülürken, bazı ara sokaklarda sürücüler ve yayalar ilerlemekte güçlük çekti. Özellikle Şanlıurfa Bulvarı'nda yapılan tuzlama çalışmaları sonrası oluşan balçık kar, sürücülere zaman zaman zor anlar yaşattı.

Vatandaşlar, temizlenmemesi halinde akşam saatlerinde buzlanmaya dönüşmesi beklenen balçık karla ilgili yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki saatlerde de aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bağlar Haberleri

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Amacımız, çocukların ana dillerini öğrenmelerine katkı sağlamaktır
İçişleri Bakanlığı’ndan aralarında Diyarbakır'ın olduğu iller için "sarı" kodlu hava uyarısı
Diyarbakır ve Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 445 şüpheli yakalandı
Diyarbakır enerjinin merkezi oluyor
Diyarbakır’da soğuk havanın oluşturduğu kırağı geriye kartpostallık kareler bıraktı