Diyarbakır’da kısa süreli yoğun kar yağışı

Diyarbakır’da gece saatlerinde ani bastıran kısa süreli yılın ilk kar yağışı, hava sıcaklığını önemli ölçüde düşürdü.

Diyarbakır’da gece saatlerinde ani bastıran kısa süreli yılın ilk kar yağışı hava sıcaklığını önemli ölçüde düşürürken, beklenmeyen kar yağışı vatandaşları hayrete düşürdü.

Saat 23.00 sıralarında başlayan ve şiddetli fırtınayla birlikte yaklaşık yarım saat süren kar yağışı Diyarbakır merkez ve Çınar ilçesinde cadde ve sokakları kısa süreliğine beyaza bürüdü.

Kar yağışı vatandaşları ve trafikte seyir eden araç sürücülerini hazırlıksız yakalarken, ulaşım olumsuz etkilendi.

Yoğun kar yağışı ile hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken, cadde ve sokaklarda kartpostallık görüntüler oluştu.

Gece saatlerinde fırtınalı kar yağışının etkili olduğu yerlerde, kış mevsiminin şiddetli soğukları hissedilirken sabah saatlerinde ise güneşli bir hava ile güne başlandı.Gece saatlerinde hava sıcaklığı aniden 0 derceye kadar düşerken, bu sabahın erken saatlerinde hava sıcaklığı 1 derece dolyında seyretti.  (Vedat Aydın-İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir