Diyarbakır'da "Kur'an'a Saygı" mitingi yarın

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla yarın Diyarbakır'da kitlesel miting düzenleyecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Avrupa ülkelerinde son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da kitlesel miting düzenleyecek. Vakıf yetkilileri, artan saldırılara karşı İslam ülkelerinin yöneticilerini göreve çağırdı.

Başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e yönelik menfur saldırılar, dünya Müslümanlarının tepkisine neden oluyor.

Yaptığı kitlesel eylemlerle tanınan Peygamber Sevdalıları Vakfı da bu saldırılara karşı koyma adına Diyarbakır'da "Kur'an'a Saygı" temasıyla miting düzenleyecek.

Miting, yarın saat 17.00'de Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, miting hakkında yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları tepkilerini göstermeye davet etti.

Son yüzyılda Avrupa'da yaygınlaştırılan İslam ve Müslüman düşmanlığının, Peygambere ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik açık ve alçak bir saldırıya dönüştüğünü belirten Akgönül, Fransa, Danimarka, İsveç gibi ülkelerde yaşananların sıradan, alelade gelişen fevri hadiseler olmadığına dikkat çekti.

Akgönül, "Peygamberi karikatürize edenler, Kur'an'ı yakanlar ne meczuptur ne de sarhoş. Bilakis, bunlar azılı kâfirlerdir. Yaptıkları şey ise Allah'ın dinine ve Müslümanlara apaçık bir savaştır. Bu savaş; tek merkezden yönetilen, uluslararası bir sistemin örgütlü organizasyonudur. Bu gerçek, gizlenemeyecek kadar aşikârdır." dedi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

6-8 Ekim katliamı sonrası yargı süreci doğru işletildi mi?
Umut Kervanı Diyarbakır'da sosyal market açtı
Kaya'dan yeni dönem mesajı
İstanbul'dan esirgenmeyen, Diyarbakır’dan esirgeniyor mu?
Dicle Üniversitesi’nden 3 ülkeyle akademik iş birliği