Diyarbakır'da muhtarlar buluşması gerçekleştirildi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda 17 ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından "Muhtarlar Buluşması" etkinliği düzenlendi. Programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcıları Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Remzi Oğuz Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutan V. Alb. Fatih Kılınç, kaymakamlar, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri ile 17 ilçemizden çok sayıda muhtar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin yaptığı çalışmalarla ilgili Diyarbakır İl Temsilcisi Muhammed Ay’ın sunumu ile devam etti. Ardından Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı, İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuyla mücadele konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

‘Muhtarlarımız halkın sesi’

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Muhtarların önemli bir görev ifa ettiğini belirten Başkan Atilla, "Kurumlarla halkın arasındaki köprü görevini gören muhtarlarımız aynı zamanda halkın sesi, bizlerin de mesai arkadaşıdır. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır" dedi.

Kadim şehrimize hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde göreve başladığımız ilk günden itibaren Peygamberler ve Sahabeler Şehrimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu mübarek şehre ve bu şehrin kadirşinas insanlarına hizmet etmeyi şerefli bir görev olarak görüyoruz. Diyarbakır’ımızın hak ettiği hizmetleri vatandaşlarımıza sunarken; açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik, adil ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak hiç kimseyi ötekileştirmeyen belediyecilik anlayışımızla gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetlerimizi sunarken ilk günden bu güne kadar hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesin sesine kulak verdik ve tüm çalışmalarımızı buna göre programladık."

"Bütün hizmetlerimizin merkezine her zaman insanı koyduk ve insan odaklı projeler gerçekleştirdik." diyen Başkan Atilla konuşmasına şöyle devam etti: "Tüm yaptığımız hizmetleri gerçekleştirirken bu hizmetlerimizin felsefesini oluşturan “İşimiz Gücümüz Diyarbakır” ve “İsteyince Oluyor” sloganlarımız da doğmuş oldu. Şehrimize yaptığımız hizmetlerimizin özünde istişare kültürü yatmaktadır. Bu istişareleri yaparken sesine en çok kulak verdiğimiz kesim değerli muhtarlarımız olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere; “Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı olan muhtarlarımızı” daima önemsedik."

‘Muhtarla sürekli istişare halindeyiz’

Belediye olarak sürekli muhtarla istişare halinde olduklarını belirten Başkan Atilla, "Bunun da nişanesi olarak Büyükşehir Belediyeleri arasında muhtarlıklarla ilgili birimi olmayan Belediyemizde; Muhtarlıklar Daire Başkanlığını kurduk. Muhtarların taleplerine kurumsal anlamda çözümler getirmeye gayret ettik. Bilinmelidir ki belediyemiz halkımızın ve devletimizin bize emanetidir. İçerisinde yetiştiğimiz kültürün bize kazandırdığı anlayışla emanetin kutsi yükünü omuzlarımızda hissederek bu emanete sahip çıkmaya ve kaynaklarımızı kuruşu kuruşuna kıymetli hemşehrilerimizin hizmetinde kullandık" dedi.

Şeffaf Belediyecilik anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Atilla, "Yüce milletimizin ve devletimizin bize kazandırdığı yönetim ahlakı ile sunduğumuz hizmetlerin yanında, belediyemizden yönetim anlayışımızla taban tabana ters olan toplumsal çıkarlardan çok bireysel çıkarları ön plana alan hiç bir talep ve isteği yerine getirmediğimizi ve getirmeyeceğimizi bizim önceliğimizin devletimizin ve kıymetli halkımızın çıkarları olduğunu buradan tekrar altını çizerek belirtmek isterim. Bu şehrin kaynaklarını birilerine değil Diyarbakır'a ve bu şehrin insanlarına hizmet yolunda kullanmaya devam edeceğiz. Biz talimatı bir yerlerden değil; direk Diyarbakırlı Hemşehrilerimizden alırız ve hizmetlerimizi bu şehrin kadirşinas insanlarına sunarız." diye konuştu.

‘1 Milyar 250 Milyon Yatırım gerçekleştirdik’

Önemli yatırımları hükümetimizin desteğiyle hayata geçirdiklerini belirten Başkan Atilla, şunları söyledi: "2 yılda bu mübarek şehre ve aziz milletimize hizmet için sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine, altyapıdan üst yapıya birçok alanda kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz projelerle toplam 1 Milyar 250 Milyon Yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımları yaparken siz değerli hemşehrilerimizin parasıyla yaptık; yani milletimizin parasını milletimize hizmet için harcadık ve bu hizmetleri Belediyemizi 1 Kuruş Borçlandırmadan fen ve sanat kurallarına göre gerçekleştirdik. Birileri gibi işleri yarım yamalak yapmadık. Huzur ve Güven Şehri olan Diyarbakır’ımızda Hemşehrilerimize hizmetlerin en iyisini ve en kalitelisini kısa süre içerisinde gerçekleştirmeye çalıştık. Diyarbakırımız ve Kıymetli Hemşehrilerimiz bunu fazlasıyla hak ediyor. Diyarbakır merkez başta olmak üzere 17 İlçe 1.042 Mahallemizde bir belediyenin yapması gereken hizmetleri sunmak için çaba sarf ettik."

Başkan Atilla konuşmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından son 2 yılda şehrimize yapılan hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Muhtarlar buluşması, verilen yemeğin ardından 17 ilçemizin muhtarlarıyla ayrı ayrı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı