Diyarbakır'da "Niçin Suriye?" Konulu Panel Düzenlendi

Diyarbakır'da Özgür-Der tarafından "Niçin Suriye?" konulu bir panel düzenlendi. Panelde söz alan konuşmacılar Suriye'de yaşadıklarını dile getirdiler.

DİYARBAKIR- Özgür-Der tarafından Diyarbakır'da "Niçin Suriye?" konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Yenişafak Gazetesi yazarlarından Hakan Albayrak, Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Kenan Alpay, İHH Suriye Masası Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu ve Ebu Yahya Kurdi Suriye'de yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

 

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan panele Suriye'den misafir olarak katılan Ebu Ömer, bir selamlama konuşması yaparak, Suriye'de yaşananları aktardı. Ebu Ömer'in ardından söz alan bir başka misafir Ebu Halid ise, her ne kadar sıkıntılar yaşansa da Suriye'nin ileride zafer elde edeceğini söyledi. Selamlama konuşmalarının ardından konuşmacılar sırayla söz aldı.

 

Bu Davada Hakikat Marjinal Kaldı
Suriye konusunda İslam'ın marjinal kaldığını öne süren Hakan Albayrak, "Bu davada hakikat marjinal kaldı, İslam marjinal kaldı. Bu davada Müslümanlar, İslamcılar arasında İslam marjinal kaldı. Şu Başbakan'ın Roboski'de hata üstüne hata yapmışlardı. Kürt meselesinde iyi şeyler yaptılar ama yine hatalar yapıyorlar. Suriye konusunda bir Başbakan, bir Dışişleri Bakanı o kadar İslamcı olamadı" dedi.

 

Suriye Konusunda Gizli Olan Bir şey Yok
"Suriye konusunda gizli saklı olan hiç bir şey yok" diyen Kenan Alpay ise, "Suriye meselesi enteresan bir biçimde tarihiyle bugünüyle herkesin ulaşabileceği bilgiler, belgeler yakılan-yıkılan evler, boşaltılan şehirler üzerine konulmuş olmasına rağmen enteresan bir biçimde Suriye meselesinin görünmeyen, görülemeyen adeta şifreler üzerine kurulmuş bir mesele olduğu yönünde bazı aydın, entelektüel ve siyasiler tarafından bir takım propagandalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

 

Alpay'ın ardından söz alan Muhammed Yorgancıoğlu ve Ebu Yahya El Kurdi, Suriye'de tanık oldukları olayları anlattılar. Sona eren panelin ardından Suriye için yardım kermesi düzenlendi. (Emrullah Araz-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir