Diyarbakır'da okul çevreleri ile servis araçları denetlendi

​İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin, narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması, korunması, eğitim ve öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi için okul çevreleri ile servis araçlarında denetimler gerçekleştirildi

Çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak maksadıyla Türkiye geneli "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi" yapıldı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen Huzur ve Güven uygulamasında 399 okul çevresi, 11 internet salonu, 4 oyun salonu, 114 kahvehane, 28 büfe ve 14 park bahçe kontrol edildi.

Yapılan kontroller neticesinde 6 bin 447 şahıs sorgulanırken 29 şahıs yakalanarak haklarında adli ve idari işlem başlatıldı.

Söz konusu faaliyet kapsamında, trafik uygulamaları sonucunda bin 351 araç ve okul servis aracı kontrol edilerek 43 şahsa toplamda 38 bin 876 TL idari para cezası uygulanmış ve 21 araç trafikten men edildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı