Diyarbakır'da oturan Hatice Cengiz'in yıllarca biriktirdiği altın ve paraları çalındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2'nci kattaki daireye giren hırsız veya hırsızlar, ziynet eşyası ve paraları çalarak kayıplara karıştı. 20 senelik birikimleri çalınan Hatice Cengiz, yetkililerden bir an önce hırsızların bulunmasını istedi.

Hırsızlık olayı, 28 Mart günü merkez Bağlar ilçesi Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi 317'inci Sokakta meydana geldi.

Sahurlarını yapıp namaz kıldıktan sonra uyuduklarını belirten Hatice Cengiz, kızının haber vermesiyle altın ve paralarının çalındığını fark ettiğini söyledi.

Tek isteğinin hırsızların bulunup altınları ve paralarının geri getirilmesi olduğunu belirten Cengiz, hırsızlık suçuna ilişkin caydırıcı bir yasanın çıkarılmasını istedi.


"20 senelik birikimim gitti"

Durumu polise bildirdiklerini dile getiren Hatice Cengiz, "Sahurumuzu yapıp namaz kıldıktan sonra 5'e doğru biz yattık. Saat 7 civarında kızım odaya gelerek 'anne dolapların bütün kapakları açıktır' dedi. Bende kendime dedim acaba deprem mi oldu hepsi açılmış. Ben hemen kalkıp koşarak salona geldim. Hem balkon kapısı açık hem de dış kapının biri kapalı diğeri ise açıktı. Çantama baktığımda altın ve paralarım içinde yoktu, içinde emanet olanda vardı. 20 senelik bir birikimimdi. Depremden dolayı korktuğum için sürekli çantamda bulunduruyordum. Depremden dolayı başımda 3 tane damar tıkanıklığı ve bende vertigo çıktı. Bundan dolayı kendimi tutamayıp sürekli yatıyordum. Polisleri aradık. Polisler inceleme ve parmak izlerini alarak gittiler. 3-4 gündür hiçbir haber yok." şeklinde konuştu.

"İstiyoruz ki altın ve paralarımı bulsunlar"

Hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin çözüm bulmasını isteyen Cengiz, "Ben ve eşim tedavi görüyoruz, kızım diyabet oğlum ise böbrek hastasıdır. 20 senelik birikimim gitti, hiçbir belirti ve bir iz yok. İstiyoruz ki altın ve paralarımı bulsunlar. Ama hiçbir hırsızın bu kadar serbest gezmemeleri gerekiyor. Onlara bir ceza vermeyip yakalandıkları gibi hemen salıyorlar. Onları salmasınlar, ağır bir ceza versinler ki bir daha hırsızlık yapmayı denemesinler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır Kayapınar Diclekent'te hırsızlar televizyon çaldı
Diyarbakır'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde önemli mesajlar verildi
Mehmet Göktaş Hoca: İslam'ın izzetini savunmayan ümmet tehlike altında
Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimize destek olmak vaciptir
Önder Hazreti Muhammed'dir!