Diyarbakır'da pandemi servislerinde yer kalmadı

Türkiye'de en fazla Coronavirus vakası tespit edilen ilk beş il arasında yer alan Diyarbakır'da günlük vaka sayısı resmi olarak 2 binlere ulaştı.

Normalleşme süreci ile birlikte, Diyarbakır'da Coronavirus tanısı konulan hasta sayısı her geçen gün artıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Coronavirus vaka sayılarındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan Diyarbakır'da, pandemi servislerinde yer sıkıntısı yaşanıyor.

Kentte, iki pandemi hastanesinde klinik sayıları artırıldı. Daha önce kapatılan birçok servis, yeniden pandemi servisine dönüştürüldü. İlçelerden gelen vakalarla birlikte yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde, yeni tanı konulanlar evlerinde izole ediliyor.

Türkiye'de en fazla Coronavirus vakası tespit edilen ilk beş il arasında yer alan Diyarbakır'da, günlük vaka sayısı resmi olarak 2 binlere ulaşsa da birçok hastanın test yapmaktan kaçındığı belirtiliyor.

Aşılama oranının en az olduğu iller arasında bulunan Diyarbakır'da, vatandaşların sosyal mesafe ve maske kullanımına özen göstermediği görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Batman-Diyarbakır yolunda meyve suyu yüklü tır devrildi
Diyarbakır’da 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edildi
Diyarbakır’da binlerce kök kenevir ile 25 kilo 600 gram esrar ele geçirildi
Diyarbakır'da şehir içi minibüsü seyir halindeyken yandı
Meralar enerji yatırımlarına değil, gelecek kuşaklara bırakılacak ortak mirastır