Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 121 kilo esrar, 350 bin kök bitkisi ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice kırsalından sürdürülen operasyonda, toplamda 121 kilogram esrar maddesi, 350 bin 620 skunk ve kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği, Lice kırsalında sürdürülen "Eren Huzur İlkbahar-Yaz Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı Operasyonu" ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice'nin kırsal Kutlu Mahallesi'nde sürdürülen operasyonda, 47 kilogram toz esrar maddesi, 74 kilogram kubar esrar maddesi olmak üzere toplamda 121 kilogram esrar maddesi, 150 bin 500 adet kök skunk bitkisi, 200 bin 120 adet kök kenevir bitkisi olmak üzere toplamda 350 bin 620 adet kök esrar bitkisi ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, bölgede bir eve yapılan başka bir aramada ise 380 gram kubar esrar, 220 gram toz esrar, 1 adet av tüfeği, 1 adet hassas terazi ve 15 adet fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Açılamada, operasyonlarda 4 şüphelinin yakalandığı, yakalanan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, kenevir ile skunk bitkilerinin ise alınan numunelerin ardından yerinde imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Batman-Diyarbakır yolunda meyve suyu yüklü tır devrildi
Diyarbakır’da 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edildi
Diyarbakır’da binlerce kök kenevir ile 25 kilo 600 gram esrar ele geçirildi
Diyarbakır'da şehir içi minibüsü seyir halindeyken yandı
Meralar enerji yatırımlarına değil, gelecek kuşaklara bırakılacak ortak mirastır