Diyarbakır’da Uzak Doğu Konferansı

Diyarbakır’da ‘Uzak Doğu Asya’da Eğitim ve Kültür: Güney Kore Ve Çin’ adlı konferans düzenlendi.

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Öner Çetin tarafından ‘Uzak Doğu Asya’da Eğitim ve Kültür: Güney Kore ve Çin’ adlı konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Öner Çetin, Güney Kore ve Çin’de yaptığı gezilerde gözlemlerini öğrencilerle paylaştı.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sunumda Güney Kore, Çin ve Türkiye ile ilgili bazı istatistiki bilgiler veren Prof. Dr. Çetin, ülkeler arasındaki eğitim, kültür ile ilgili bazı veri ve bilgiler verdi.

Çetin, “Güney Kore ve Çin’de yıllık nüfus artışı yüzde 0,5 gibi oldukça düşük bir düzeyde olup, yıllık AR-GE’ye ayrılan pay Güney Kore’de GSMH’nın yüzde 3,4, Çin’de yüzde 1,70 iken ülkemizde ise yüzde 0,95’dir. Yıllık büyüme bakımından son yıllarda öne çıkan Çin’de bu rakam yüzde 7’nin üzerindedir” dedi.

Çetin, Uzak Doğu’da M.Ö. 5 ve 6’ncı yüzyılda yaşamış olan Lao Tzu ve Konfüçyüs’ün en önemli filozofların başında geldiğini belirtti.

Güney Kore ve Çin’de, çalışma alanı ve üniversite mezunları arasında oldukça yüksek rekabet olduğunu, yoğun araştırmalar yaptıklarını vurgulayan Çetin, her yıl belirlenen Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasına Çin’den ortalama 40 üniversitenin girdiğini söyledi.

Sunumunun sonunda Prof. Dr. Öner Çetin, uluslararası bilimsel etkinliklere katılımın, yeni meslektaşlarla irtibat kurmanın ve gelecekte işbirliği yapmanın ön koşulu olduğunu belirterek, yurt dışına çıkacaklara yaşadığı tecrübe ve bilgileri anlattı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir