Diyarbakır'da yazılı basının dijital dönüşümü çalıştayı düzenlendi

Dicle Üniversitesinde 'Gençlerin Katılımıyla ile Yazılı Basının Dijital Dönüşümü ve İnternet Yasası' çalıştayı düzenlendi.

Basın İlan Kurumu tarafından Dicle Üniversitesinde 'Gençlerin Katılımıyla ile Yazılı Basının Dijital Dönüşümü ve İnternet Yasası' çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yaptı. Çalıştaya Basın İlan Kurumu (BİK) Diyarbakır Şubesi, basın mensupları ve ilgili akademisyenler katıldı.

Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen çalıştayda konuşan Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, kurumun Türkiye’de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi adına çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Koray, tüm dünyada yaşanan dönüşüm ile birlikte gazetecilikte de internetin bir mecra olarak ön plana çıktığını söyleyerek, "Bu noktada ulusal basınımızın dijitalleşme konusunda ciddi adımlar attığını ancak yerel basınımızın bu sürece entegrasyonunun istenen düzeyde gerçekleşmediğini ülkemizin geldiği seviyenin altında kaldığını gözlemliyoruz." dedi.

Koray, Basın İlan Kurumu tarafından gerçekleştirilen bölgesel çalıştayların amacını ise "Bu çalıştaylar kapsamında Türkiye’de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmaktadır." ifadeleriyle dile getirdi.

Koray, daha sonra, "Basın İlan Kurumu sektör üzerindeki kontrol vazifesini yerine getirirken, dış paydaşlarla, 26 bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK gibi yine bu projede olduğu gibi AB imkânlarını yazılı basın sektörüne kanalize ederek sektörün yapısal sorunlarının çözülmesi, gazeteciliğin nitelikli bir iş kolu haline gelmesi, yine projeler üreterek gazete çalışanlarına, gazete işletmelerine, sektörün gelişimine önemli katkılar sunmaktadır." diye belirtti.

Programda bir konuşma yapan Yar. Doç. Dr. Ahmet Oğuz ise sosyal medya konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bugün herkesin sosyal medya hesabının olması,  kendileri için dönüşümü ifade ettiğini söyleyen Oğuz,  "Medya ilişkilerimizi etkiliyor. Eskiden televizyonlar ilişkilerimizi etkilerken şimdi ise sosyal medya etkili oluyor. Arap baharı da bu noktada önemli bir örnektir. Siparişlerimizde dahi İnterneti kullanıyoruz. Yani dünyaya adapte olmada İnterneti nasıl kullanabiliriz konusunda fikir alışverişi yapacağız." şeklinde konuştu.

Program sonrasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İLKHA







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) 2024-2025 yılı medrese kayıtları başladı
Dicle Üniversitesi öğrencilerinden kafelere işgal rejiminin mallarını boykot çağrısı
Yetimler Vakfı: Kefalet sistemiyle hayırseverlerimizin kurbanları yetim ve mahrumlara ulaştırılacaktır
Diyarbakırlı ustalar anlattı; çiçek ve ağaç bakımı nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Diyarbakır’da gençlerle buluştu