Diyarbakır’daki F-16’ların uçuşu araçlarla engellendi foto

Diyarbakır’da bulunan 8'inci Ana Jet Üssü’nde olası bir darbe girişimine karşın F-16 savaş uçaklarının kalkışını engellemek için piste araçların park edildiği görüldü.

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü’nde yeni bir darbe kalkışması ihtimaline karşın savaş uçaklarının uçuşunu engellemek için piste araçların park edildiği görüldü.

Darbe girişimi sonrası Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından 10 F-16 uçağı havalanmış, bunların 6’sı Ankara’da bombardımanda kullanılmıştı.

Konunu ortaya çıkmasını ardından Diyarbakır’da askeri uçuşlar ilk önce yasaklanmış, ardından üsse verilen elektrik ve su kesilmişti.

Pisteki araçların, son günlerde 14 Ağustos’ta yeni bir darbe kalkışması olabileceğinin dillendirilmesi üzerine tedbir amaçlı park edildiği tahmin ediliyor.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir