Diyarbakır'daki operasyonda 1 milyon 750 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da 950 personelin katılımıyla Eren Abluka-18 Narko Terör operasyonu başlatıldı. Operasyonda 1 milyon 750 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonda, Jandarma Komando Özel Operasyon ve Jandarma Özel Harekat'tan oluşan 61 operasyonel tim ve 950 personel görev alıyor.

Operasyonda şu ana kadar 975 gram toz esrar, 1 milyon 750 bin 991 kök kenevir bitkisi, 4 bin 650 metre sulama hortumu, 1 adet su motoru, 1 adet dalgıç pompa, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 3 kilogram kimyasal madde, 1 adet ateşleme anahtarı, 2 adet elektrikli fünye ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı
Diyarbakır'da sosyal hizmet yatırımlarını açıkladı
Rehber TV HD yayına geçti
Meralar enerji yatırımlarına değil, gelecek kuşaklara bırakılacak ortak mirastır
DİSKİ'nin arıtma tesisi Dicle Nehri ve çevredeki vatandaşları zehirliyor