Diyarbakır'daki patlamada yaralanan asker hayatını kaybetti

Diyarbakır-Lice Karayoluna yerleştirilen patlayıcının, askeri servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan bir asker hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır-Lice Karayoluna yerleştirilen patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 asker hayatını kaybetmiş ve bazı askerler yaralanmıştı. Bombalı saldırıda yaralanan asker tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır-Lice karayoluna yerleştirilen patlayıcının, askeri servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan bir askerin tedavi gördüğü GATA’da yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 03.15’te hayatını kaybettiği belirtildi.

18 Şubat 2016 tarihinde askeri servis aracının geçişi sırasında PKK’lilerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden asker sayısı 8’e yükseldi.

Öte yandan, olayla ilgili gözaltına alınan köy muhtarı, petrol ofisi, arazi ile çiftlik sahibi,  ve çalışanları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, bir şüphelinin ise sorgulanması devam ettiği öğrenildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir