Diyarbakır'daki polis şiddeti TBMM'de

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İçişleri Bakanının cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Diyarbakır'da bir seyyar satıcının sivil polislerin şiddetine maruz kalmasını ve bu konuda herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

HABER MRK - BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, özel aracı ile Eğil ilçesinden Diyarbakır'a dönmekte iken sivil polislerin şiddetine maruz kaldığını yönündeki iddialarını TBMM'ye taşıdı.

 

Aydoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yer verdi:

"1 - Diyarbakır'da gerçekleşen bu olayda Abdullah Tarhan adlı yurttaşın gözaltına alınması ve gözaltına alınırken darp edilmesinin gerekçesi nedir?

2 - Eğil Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Abdullah Tarhan'ın fiziksel işkenceye maruz bırakılarak kendisine hakaret edildiği yönündeki iddialara ilişkin görevli polisler hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise bu durumun gerekçesi nedir?

3 - Diyarbakır'da son 5 ay içerisinde polis tarafından gözaltına alınan kişi sayısı nedir? Gözaltına alınanlardan kaçı serbest bırakılmıştır? Gözaltına alınanların kaçı kadın ve 18 yaş altı çocuktur?

4 - Diyarbakır'da vatandaşın güvenliğini sağlamakla yetkili kaç polis hakkında şuana kadar yurttaşa kötü muamele yaptığı gerekçesiyle incele başlatılmıştır? Başlatılan bu incelemelerden kaçında hukuki süreç devam etmektedir? Kaç polis hakkında yurttaşa kötü muamele konusunda disiplin cezası verilmiştir?

5 - Bakanlık olarak polisin istediği zaman yurttaşları gözaltına alarak fiziksel işkence uygulamalarını önleyecek yasal bir çalışmanız bulunmakta mıdır?"

 

Diyarbakır'ın ilçe ve köylerinde seyyar satıcılık yapan Abdullah Tarhan, özel aracı ile Eğil ilçesinden Diyarbakır'a dönerken sivil polisler tarafından yolunun kesildiğini ve hiçbir neden yokken yol ortasında feci şekilde dövüldüğünü ileri sürerek, Dicle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir