DMM'den, müebbet mahkumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığı iddialarına açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı" iddiasını yalanladı.

DMM'den, müebbet mahkumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığı iddialarına açıklama

DMM, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı." iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Merkezin X hesabından yapılan paylaşımda, "Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkumiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiştir. Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 89. Maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmeliğin 16/1 ve 16/2. maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. İlgili hükümlünün açık ceza infaz kurumuna geçişi, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmüş ve açık ceza infaz kurumuna geçişi yapılmıştır. Hükümlünün mektup yazdığı için açık cezaevine alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." denildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir'den Mısır'daki gözaltılara tepki
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor
Yeni Yol Partisi'nin TBMM Başkan adayı Karaman’dan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret